Blog
Příspěvky
Odkud pocházíte a jakou školu jste si vybrala pro své studium? Narodila jsem se a celé dětství a dospívání jsem strávila v Českých Budějovicích. Ač jsem z podstaty hodně „rozevlátá“, nebaví mě být ...
Iveta Kulhavá – fotografka knihy Tajemství perníčků Ivet, jste především fotografka. Ale náš rozhovor začnu trochu z jiné strany. Vydala jste svoji kuchařku a také velkou knihu fotografických ...
Vajíčka hrají důležitou roli. Nejen na čerstvosti, původu, ale především na velikosti záleží. Při zadělání více dávek najednou, pokud máme menší vejce, mohou nám v těstě chybět. Proto vybírejme raději ...
Med je tradiční surovinou pro výrobu perníků již po staletí. Doslova zázrak přírody. Lžička medu denně může vyléčit spoustu zdravotních neduhů. Právě proto byl perník již od pradávna díky medu a ...
Jak už se říká, odříkávaného chleba největší krajíc Bylo mi šest let, když mě babička Marie Navrátilová vzala do zahrádkáře mezi perníkářky a já je učila točit kornoutky. Tehdy jsem toho ještě moc ...
1kg hladké mouky, 400g moučkového cukru, 10 lžic tekutého medu, 250g másla nebo hery, 5 vajec, 4 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, 2 lžičky skořice, 2 lžičky jedlé sody Do rozpuštěného másla ...